Διαλέξεις

Παναγιώτα Πρέκα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 και ώρα 11 π.μ η διάλεξη που διοργάνωσαν ο Δήμος Λαμιέων, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ο Πολιτιστικός, Επιστημονικός και Φιλοσοφικός Όμιλος "300" και ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας με θέμα «Αστρονομικά Φαινόμενα και χρονολόγηση της επιστροφής του Οδυσσέα και του Τρωικού Πολέμου», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9-11.

Για την διεπιστημονική εργασία, που παρουσιάστηκε στην Ακαδημία Αθηνών, μίλησε η επίκουρη καθηγήτρια του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Παναγιώτα Πρέκα.

Στην ομιλία της η Επίκουρος. Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Πρέκα περιέγραψε πως, για πρώτη φορά ομάδα Ελλήνων επιστημόνων βασιζόμενη στην λεπτομερή περιγραφή του Ομήρου για την θέση των ουρανίων σωμάτων καθώς και τα αστρονομικά φαινόμενα που συνέβησαν τότε και γυρίζοντας τον χρόνο πίσω με τη βοήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών προσδιόρισε επακριβώς το έτος, την ημερομηνία ακόμα και την ώρα που ο Οδυσσέας μετά την επιστροφή του στην Ιθάκη φόνευσε τους μνηστήρες, καθώς και την ημερομηνία θανάτου του Πάτροκλου, συνεπώς την χρονολόγηση της άλωσης της Τροίας.

Το όλο θέμα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους τους παρευρισκομένους επισήμους και μη , που με ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ομιλία, θέτοντας στο τέλος και τις δικές τους ερωτήσεις – απορίες ,παίρνοντας και τις ανάλογες απαντήσεις….[ Συγχαρητήρια στην κυρία Πρέκα που καταχειροκροτήθηκε και στους διοργανωτές..]

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Η κ.Πρέκα το βράδυ του Σαββάτου, μας έκανε την τιμή να επισκεφθεί το Κακογιάννειο Αστεροσχολείο- Αστεροσκοπείο Υπάτης , μένοντας έκθαμβη από το ‘’ Στολίδι ‘’ της Πόλης μας !!!.και.το έργο που παράγει και εκφράστηκε γι αυτό με τα καλύτερα λόγια . Το ίδιο έκθαμβη έμεινε όταν αντίκρισε την νυχτερινή θέα της κοιλάδας του Σπερχειού ποταμού, βγαίνοντας στο Βόρειο αύλειο χώρο….

Την ευχαριστούμε πάρα πολύ !!!!

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.