Άρθρα - Νέα

Σύμφωνα με εκατοντάδες ιστοσελίδες και χιλιάδες άρθρα παραπληροφόρησης των πολιτών, ο κόσμος θα τελειώσει στο τέλος της εβδομάδας. Αυτό θα συμβεί γιατί το ημερολόγιο των Μάγιας προβλέπει μια ευθυγράμμιση της γης με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, καθώς και με το κέντρο του Γαλαξία. Η ευθυγράμμιση αυτή θα προκαλέσει μια αλλαγή στην κατεύθυνση της περιστροφής της Γης, αλλαγή της κλίσης του άξονά της και τη σύγκρουση του κόσμου μας με έναν πλανήτη που ονομάζεται Nibiru. Και όλα αυτά υποτίθεται ότι θα συμβούν την επόμενη Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012.

Ψυχραιμία όμως. Ας αρχίσουμε με μερικά γεγονότα. Οι Μάγια ήταν έξυπνος λαός. Μελέτησαν τον ουρανό και ανέπτυξαν ένα ημερολόγιο. Σύμφωνα με αυτό, η αρχή μέτρησης του ημερολογίου τους τοποθετείται στις 11 Αυγούστου, 3114 π.Χ. με βάση το σύγχρονο ημερολόγιο. Οι Μάγια μετράνε τις μέρες τους από τότε σε διάφορες μονάδες, μία εκ των οποίων είναι το "Baktun", ένας μακρύς κύκλος 144.000 ημερών (περίπου 394 χρόνια). Το τέλος του 13ου Baktun είναι στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Για τους Μάγια, ένα νέο "Baktun" ξεκινάει τότε. Κάπως σαν μια νέα χιλιετία για μας. Αξιοσημείωτο μεν αλλά τίποτα που να έχει ιδιαίτερη αξία. Σύμφωνα με τους μελετητές των ημερολογίων, οι Μάγια δεν έχουν κάνει καμία πρόβλεψη για το τέλος του κόσμου στο τέλος του 13ου "Baktun". Και αυτό γιατί έχουν άλλη μια μονάδα χρόνου που ονομάζεται "pictun", η οποία αποτελείται από 20 "Baktuns", έτσι αναμένεται το ημερολόγιό τους να συνεχίσει να μετράει την πορεία του χρόνου. (Εδώ ας αναφέρουμε ότι τον 7ο μ.Χ. αιώνα, ο βασιλιάς των Μάγια Palenque προέβλεψε μια επέτειο της διαδοχής του στις 15 Οκτωβρίου, 4772 μ.Χ.)

Η τρέχουσα παραπληροφόρηση και σύγχυση γύρω από την 21η Δεκεμβρίου 2012, προέρχεται από μια σειρά εικασιών και ψευδο-επιστημονικών βιβλίων στη δεκαετία του 1970 και του 1980. Ο συγγραφέας John Major Jenkins συμπεριέλαβε όλη αυτή την "τροφή" για "προφητείες" σε ένα βιβλίο του: "Maya Cosmogenesis 2012". Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012, θα "επισκιάσει" το κέντρο του γαλαξία στις 21 Δεκεμβρίου και ότι ο Ήλιος θα ευθυγραμμιστεί με το γαλαξιακό ισημερινό. Όλα αυτά μαζί και με την ευθυγράμμιση των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, θα προκαλέσουν την αυγή μιας νέας εποχής ελπίδας και θετικής μεταμόρφωσης για την ανθρωπότητα. Άλλοι είδαν την ευθυγράμμιση αυτή ως ένα σημάδι της Αποκάλυψης και την αιτία σεισμών, συσκοτίσεων και κάθε είδους χάος και καταστροφές.

Όμως για τις ευθυγραμμίσεις άλλα αποδεικνύονται, όπως φαίνεται και στην εικόνα. Δεν υπάρχει καμία σημαντική ουράνια ευθυγράμμιση στις 21-12-2012. Ούτε είναι όλοι οι πλανήτες ευθυγραμμισμένοι στις 21 Δεκεμβρίου 2012. (Η εικόνα από το Griffith Observatory, δείχνει τη θέση των πλανητών κατά την ημερομηνία αυτή. Όπως μπορείτε να δείτε, δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που να συμβαίνει, ούτε θα συνέβαινε φυσικά αν υπήρχε ευθυγράμμιση ...)

Αλλά πώς μας προέκυψε ο τρομερός πλανήτης Nibiru, που υποτίθεται ότι μας έρχεται πιο πέρα από τον Πλούτωνα για να συντριβεί στη Γη στις 21 Δεκεμβρίου; Αυτή η σύγκρουση ήταν να συμβεί το 2003. Αλλά αφού ο Nibiru δεν εμφανίστηκε τότε, μετατέθηκε η ημερομηνία για να συμπέσει με το "τέλος" του ημερολογίου των Μάγια. Φυσικά Nibiru δεν υπάρχει. Αν ένας αδίστακτος πλανήτης επρόκειτο να συγκρουστεί με τη Γη στις 21 Δεκεμβρίου, θα ήταν έντονα εμφανής και φωτεινός στον ουρανό, ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά όπως όλοι μας βλέπουμε δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο στον ουρανό αυτό τον καιρό. Και αν υπήρχε, κατά τη διέλευσή του μέσα από το ηλιακό μας σύστημα, θα προκαλούσε διαταραχές στις τροχιές των πλανητών Δία και Άρη. Καμιά όμως αλλαγή δεν έχει παρατηρηθεί από τους Αστρονόμους. Κάποιοι μάλιστα έχουν μπερδέψει τον Nibiru με το νάνο πλανήτη Έρις, ο οποίος βρίσκεται σε μια σταθερή τροχιά στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα και δεν δείχνει σημάδια τρελής πορείας για τη Γη. Αλλά, όπως είπε κάποιος κάποτε, ο καθένας έχει δικαίωμα στη δική του γνώμη. Τελικά, δεν υπάρχουν ευθυγραμμίσεις, δεν υπάρχει κάποιος εχθρικός πλανήτης και δεν υπάρχει πρόβλεψη από τους Maya ή από επιστήμονες ότι ο κόσμος θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο θα βρείτε εδώ.

Βρίσκεστε εδώ

Ενημερωτικά Δελτία

Κάντε εγγραφή στη λίστα ενημερωτικών δελτίων για να μαθαίνετε άμεσα τα νέα μας

Ώρες Λειτουργίας (Κατόπιν Ραντεβού)

  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00
  • 08:30 - 18:00

Χάρτης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.